02.10.2018 613

1954 yılında eğitim öğretime başlayan Kırkgöz İlkokulu 2006 yılına kadar aynı binada hizmet vermiştir. 2004 yılında yapımına başlanan yeni bina iki yıl sürede tamamlanarak faaliyete başlamıştır. Binamızın yapımında İl Özel İdaresi, Belediye, gönüllü kuruluşlar ve bağışçıların desteğiyle yapımı tamamlanmıştır. 2006/2007 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okul müdürü olarak Şinai EREL, İzettin TANAL, Veysel BAHTİYAR ve Ülken BAKİ hizmet vermiş olup şu an Yusuf ARİ müdür olarak görevini yürütmektedir. Okul yapımı tamamlandıktan sonra gönüllü bağışçıların katkılarıyla okulumuzun Fen ve Teknoloji laboratuarı ve Kütüphanesi hizmet girmiştir. 2007 yılından itibaren okulumuz taşıma merkezli olarak belirlenmiş olup Esenler, Ahimehmet ve Teaş lojmanlarından İlk-Ortaokula gelen öğrencilerimiz eğitime devam etmektedirler. Okulumuz ayrıca fiziksel engelli öğrencilerinde rahatça eğitim göreceği fiziksel imkanlara sahiptir. Okulumuzun faaliyet alanı 1642 dönümdür.